top of page

NEWS

Hjärnboll - released autumn 2018

 

 

Hjärnboll-Bild.jpg

New Book - released autumn 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

”Äntligen! Alldeles för länge har emotionell instabilitet betraktats som ett personligt tillkortakommande – lidande människor har bestraffats och skuldbelagts för sina svårigheter. Den här boken sätter stopp för det – pedagogiskt och kunnigt visar författaren hur våra känslor uppstår och styrs genom hjärnans arbete. Läs och njut – detta är revolutionärt, rykande färskt och högst angeläget för oss alla.”

 

- Åsa Nilsonne, senior professor, psykiater och leg. psykoterapeut, Karolinska Institutet

 

 

”Predrag Petrovic tar med läsaren på en fascinerande resa genom hjärnans alla vindlingar. Vi får veta var lyckokänslorna, rädslan, förnuftet, missbruket och så vidare är lokaliserade. Och att det ständigt sker en samverkan mellan kropp och själ. Det här är populärvetenskap i dess bästa bemärkelse.”

 

- Hugo Lagercrantz, senior professor vid Karolinska Institutet och Astrid Lindgrens barnsjukhus

 


”En viktig bok som binder samman klinik och helt ny neurovetenskap med ett välformulerat och levande tilltal. ’Känslostormar’ är en neurovetenskapens meteorologi som ger en djupare förståelse för var, när och ibland till och med varför de känslomässiga blixtarna slår ned, till hjälp för såväl klinikern som för den intresserade patienten.”

 

- Göran Rydén, överläkare, leg. psykoterapeut och verksamhetschef vid Norra Stockholms Psykiatri

 


”Äntligen en kvalificerad beskrivning av känsloinstabilitet – som därför utmanar psykiatrins diagnossystem. Med en förklaringsmodell som sammanför beteende och biologi, kan sjukvårdens metoder bli bättre på att nå dem som behöver stöd.”


- Martin Ingvar, professor vid Karolinska Institutet

 

 
”’Känslostormar’ är ett tecken i tiden och fångar trenden att grundforskning på friska personers psykologi och hjärnprocesser i ökad utsträckning informerar klinisk forskning och praktik.”


- Andreas Olsson, docent och universitetslektor vid Karolinska Institutet

bottom of page